Bypass Accounts Not Showing Up in Netgear Genie (SOLVED)

Comments

5 comments

  • Avatar
    rotblitz (Edited )

    "my original post is still sitting in "pending approval" status"

    Nothing seems to happen with such contributions.  In the past I had to open a support ticket to get them released or deleted.

    Genie is Netgear's, not OpenDNS'.
    Here you go: https://community.netgear.com/t5/WiFi-Routers/ct-p/home-wifi-routers

    You can also raise a support ticket with OpenDNS to get your account and your bypass accounts checked.  We other users cannot do this.

    Also, what I understand, there is no "window for bypass accounts", just a button for Bypass Login.

    Or did you mean this?

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    pacerdawn

    By "window" I mean the white box on the "Bypass Account" screen.   In your example scren shot, this has "Dad" in it with a red box around the "Dad".  The page for me just shows a white box with nothing in it, and a message across the top stating "No bypass accounts found".  Which is not true, as when I go to the configuration page, there they are.  I even tried logging out of both places (settings and genie), logging back in, creating multiple bypass accounts, etc.  Nothing, the box stays empty and never shows the bypass accounts that I have set up.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    rotblitz

    As I said, your best bet is to open a support ticket.  A user like me has no way to check your account.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    pacerdawn

    SOLUTION;  

    Ok, I figured it out, and this is a UI flaw in the Netgear Parental Controls setup.  

    This is my second Netgear router with parental controls.  Apparently, the parental controls are kept on a PER DEVICE basis, rather than being applicable to all devices.  When you are at the Netgear Parental Controls, you are actually setting parental controls for a specific device.  Unfortunately, this is not obvious as the Live Parental Controls screen doesn't mention a device at all, just your account name and that's it.  Apparently, I have been setting up parental controls for my old router this entire time.

    By chance I clicked the "Devices" link at the top and clicked on my router thinking it would just take me back to the same screen and... what do you know, it showed an entirely different setup with no bypass accounts.  I added a bypass account and, bingo, it appeared in the Netgear Genie app.

    That's an issue with the Live Parental Controls screen.  They need to be listing a device name on that screen somewhere so it is obvious you are setting the controls up for only a single device, and what that device is.

    1
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    macpherg

    pacerdawn:

     

    Just a quick note of sincere thanks for taking the time to post your problem and solution.  It came right up when I searched for "NetGear Genie doesn't see bypass accounts" . I'd recently upgraded from a Nighthawk to an Orbi and was growing frustrated at the disappearance of the Bypass Accounts.  I'd tried many of your same problem solving steps before coming across your simple (but non-intuitive) solution.  Thanks again for helping make the world a better place. 

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.