OpenDNS - Family Shield - Porn site not being blocked

Comments

6 comments

  • Avatar
    rotblitz

    "the test that is on the OpenDNS website and it states that my filtering is active."

    There is not such test which could confirm that the filtering is active.  So this is not true.

    Let's start easy: what does http://welcome.opendns.com/ come back with?

    Also copy & paste the complete plain text output of the following diagnostic commands to here:

    nslookup -type=txt debug.opendns.com.
    nslookup whoami.akamai.net.

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    mercuryrsng

    That URL that you just sent me is the test that I was referring to.

    It says:

    Welcome to OpenDNS!

    Your Internet is safer, faster, and smarter
    because you’re using OpenDNS.

    Thank you!

     

    In response to your commands, here are the results (I assume you meant for me to run these commands at a Command Prompt).

    C:\WINDOWS\system32>nslookup -type=txt debug.opendns.com.
    Server: testwifi.here
    Address: 192.168.86.1

    Non-authoritative answer:
    debug.opendns.com text =

    "server m33.nyc"
    debug.opendns.com text =

    "flags 40020 0 8050 1800000000000000000039500007E00400014C3"
    debug.opendns.com text =

    "originid 434743468"
    debug.opendns.com text =

    "actype 2"
    debug.opendns.com text =

    "bundle 12764316"
    debug.opendns.com text =

    "source 68.172.216.68:36951"

     

    C:\WINDOWS\system32>nslookup whoami.akamai.net
    Server: testwifi.here
    Address: 192.168.86.1

    Non-authoritative answer:
    Name: whoami.akamai.net
    Address: 208.67.217.40

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    mercuryrsng

    I am not 100% certain what happened but the site is now blocked.

    Maybe it took a while to index all of the sites?

     

    I believe I am good now.  Thank you.

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    rotblitz (Edited )

    There is no indexing at all. But there are your local caches which present you with old stuff for a while if you don’t initially flush them.
    https://support.opendns.com/hc/en-us/articles/227988627

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    mercuryrsng (Edited )

    It’s strange because I didn’t make any changes and it started blocking the sites that I tried 30 minutes prior. I had previously flushed everything immediately. Thanks for the help!

    0
    Comment actions Permalink
  • Avatar
    rotblitz

    Apparently not flushed everything.

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.